KJÆRE WESTERDALS-SØKER

Søknad- og opptaksprosessen for potensielle Westerdals-studenter begynner å nærme seg siste innspurt. Det er en spennende tid, men også en tid hvor man kanskje sitter med en del spørsmål. Jeg kun vært student på Westerdals i et drøyt halvt år, men jeg vil si at jeg allerede har lært en del, både om skolen og hvordan man burde være som student. Disse tingene vil jeg dele med deg som ønsker å begynne på denne fantastiske skolen til høsten!

Forventninger og fordommer
Det er mye snakk om at Westerdals er den ultimate “hipsterskolen”. Det kan sies at det er sant til en viss grad, eller egentlig til en ganske stor grad. Når det er sagt så betyr det derimot ikke at alle på skolen er hipstere og at du må være hipster for å passe inn. Du kan komme akkurat slik du er, du må ikke gå kledd kun i sort eller med klær fra Fretex for å være en del av studentmiljøet på skolen.

Jeg hadde store forventninger om å bli omringet av kreativitet rundt meg hele tiden på skolen. Og slik er det også. Noen ganger kan man nesten høre hodene knake av idèer og løsninger på spennende problemstillinger. Du kan høre studentene idè-myldre selv i lunsjpausen.

Du lurer kanskje også på om du må være mester i det studiet du ønsker å studere, og svaret er nei. Du går på skolen for å lære, kan du alt fra før av så finner man jo ingen glede av å studere. Forelesere er der for å gjøre deg best i det du ønsker å drive med, det samme er medstudentene dine.

Hva har jeg lært?
Det er mye jeg har lært av å gå på Westerdals, men dette er kanskje noen av hovedpunketene:

  • Si ja til det du kan, du vil ikke angre!
  • Vær selvsikker, ingen andre tviler på deg.
  • Møt opp og gjør det beste ut av dagene.
  • Ikke vær redd for å ta plass.

Det er ingen vits å studere på Westerdals om du ikke er motivert. Det er heller ingen som vil gå i klasse med en som ikke ønsker å lære og som ikke møter opp på gruppearbeid. Du må tørre å ta litt plass, vær synlig og engasjer deg! Ikke vær redd for å drite deg ut, for det er ingen andre som tenker at du gjør det. Si ja, og delta på ting. Du vil bli lagt merke til og det er jo det man ønsker i denne bransjen.

Om du har noen spørsmål så er det bare å legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail: anyaroenningen@gmail.com!

– Anya