PROKRASTINERING

Som de aller fleste (etter det jeg har hørt), så er såklart jeg også en av de store prokrastinererne der ute. Jeg får aldri gjort det jeg skal ha gjort i løpet av dagen og ting sitter igjen som en stor bunke med post-it lapper på nattbordet mitt eller som en liste som bare blir lengre og lengre i planleggeren min.

Unnskyldninger…
Jeg vet jeg ikke har noen, men jeg finner de uansett. Jeg undervurderer timene i døgnet og sier til meg selv litt for ofte at jeg “fortjener en pause”. Jeg ønsker å bli mer effektiv i hverdagen, slik at jeg kan nyte pausene mine med bedre samvittighet. For å få til dette har jeg laget meg noen punkter som jeg håper kan hjelpe meg selv og kanskje noen av dere med å bli litt mer effektive og litt mindre late i hverdagen.

Skjermbilde 2016-01-26 kl. 13.00.15

1. Gjør deg klar for dagen
Om du jobber hjemmefra eller har fri den dagen, er det lett å sløve litt ekstra om morgenen. Stå heller opp tidlig, ta en dusj, drikk en kopp kaffe og spis litt frokost. Dette får deg mye raskere i gang!

2. Skriv ned hva du skal ha gjort den dagen
Dette høres kanskje lett ut, men tro meg. Når du har punktene nede på papir, spiller det på samvittigheten din på enden av dagen når du ser at punktet ikke er krysset ut. Selv er jeg ekstremt dårlig på dette, men begynner sakte men sikkert å bygge meg en vane med å sjekke planleggeren min oftere.

3. 9 til 4
Tenk deg at mellom kl.09-16 er arbeidstiden din. Alt du gjør i denne tiden skal være produktivt. Legg ned alle andre faner på nettleseren din som er urelevante og sett på litt musikk som får deg i gang.

4. Finn noe som gir deg motivasjon
En slags belønning for eksempel. Si for eksempel til deg selv at du ikke får lov til å se på neste episode av serien du følger med på eller at du ikke får lov til å dra på kafé med vennene dine før alt er gjort.

5. De små tingene
Start smått. Når du finner gleden av å bli ferdig med de små oppgavene, er det lettere å begynne på de store.

6. Vis andre at du jobber
Dette høres kanskje sykt teit ut, men vi får glede av å bli anerkjent og å få skryt av andre. Dette motiverer oss. Heldigvis har vi Snapchat, Instagram og resten av plattformene til å vise at vi er produktive uten å gni det inn i fjesene til folk. Dette setter også press på deg når andre spør om du fikk oppgavene dine gjort, eller lignende.

7. Tenk på morgendagen
Og tenk på alt du ikke trenger å gjøre den dagen. Denne fungerer spesielt godt for meg.

8. Til slutt
Eller som Nike sier: JUST DO IT.

– Anya

ET NETTVERK AV VENNER?

Forrige onsdag hadde vi på digital markedsføring på Westerdals Oslo ACT gleden av å få besøk av Misgina Ghebremeskel, programleder på Mobilfotografene (NRK) og eier av Angst Bar som holder sted i Torggata her i Oslo. Det ble opp til to timer fylt med mye latter og ikke minst mye nyttig kunnskap fra en flink fyr som åpenbart har noen triks i baklomma.

Misgina Ghebremeskel
Misgina som er tidligere student på NKF(nå NKH) fortalte oss studentene om hvordan gode kontakter, store ambisjoner og en dose tålmodighet kan være veien til suksess. Dette var ikke akkurat noe nytt, men det fikk meg til å lure på både små og store ting, fra hvordan han har bygd nettverk til hvordan han klarte å komme dit han er nå med praktisk talt ingenting som utgangspunkt. I disse to timene fikk jeg et godt innblikk i magien av gode venner og en Instagram-konto.

misgina

Skal man egentlig bygge et nettverk?
Når jeg stilte Misgina spørsmålet om hvordan han bygde sitt nettverk fikk jeg en liten protest tilbake. Han har ikke bygd sitt nettverk, å bygge et nettverk ble feil begrep for han. Å bygge et nettverk var noe han mente var tvunget og en ting som ikke falt naturlig for han. Hans innstilling er rett og slett at man skal behandle alle som vennene sine, og de som vil ta kontakt de gjør det. Jeg skjønte veldig godt hva han mente og var egentlig ganske enig. For meg er det en større interesse å jobbe med folk som også er interesserte i å jobbe med meg. Det er et slikt likestilt nettverk jeg ønsker å ha, og håper å få en dag.

FullSizeRender-2 FullSizeRender-3 FullSizeRender

Fra 0-10.000
I Misgina’s tilfelle var promotering en viktig faktor i hans arbeid for å få Angst Bar ut i lyset. Og hvordan klarte han det? Jo – med en Instagram-konto og noen venner til å stå ved hans side når han og hans 97kr og en god del venting skulle bli noe mer enn en eksamensoppgave han leverte sammen med noen kompiser under hans studietid. Uten en helt gjennomtenkt plan og praktisk talt ingenting til å bruke på promotering opprettet Misgina en Instagram-konto (angstbar). Med denne kontoen klarte han stilfullt å lage en plattform som skilte seg ut fra andre og som har en særegen personlighet. Dette var Angst, i sin helt egen form med snart 10.000 følgere.

Ikke undervurder
Jeg er selv en person som liker å se verdien i alle jeg kjenner, og jeg tror at alle har kvaliteter som jeg ikke har. Disse kvalitetene kan også være like mye verdt som et nettverk av folk som kan være eldre med høyere utdanning og mye mer erfaring. Ikke undervurder mennesker og ikke se ned på noen, en dag kan det hende du trenger en av dem til å nå de målene du ønsker. Gode venner kan være et like godt nettverk som alle andre. Man skal ikke undervurdere andres kunnskaper, kvaliteter og kvalifikasjoner.
Jeg mener også at vi i dag må ta i bruk det vi kan av ressurser, og å tørre og skille oss ut slik Misgina gjorde det. Vi må også tørre å la vennene våre gi oss ris på lik linje som ros. For om ikke vennene dine kan si det, hvem kan?

– Anya

Å PRØVE NOE NYTT

Å prøve noe nytt kan være skremmende. Å skrive en blogg er noe jeg har vært innom før, men ikke på et nivå hvor min innsats for å skape godt innhold er der den er den dag i dag.

Jeg har aldri sett på meg selv som en god skribent, men jeg ser ingen grunn til at det skal holde meg unna fra å prøve og drive denne bloggen så godt som jeg overhode har mulighet til å gjøre. Å prøve noe nytt har kanskje ikke vært det jeg har vært flinkest til, men det er noe jeg ønsker å gjøre mer av. Jeg mener selv, og jeg vet at det er mange andre der ute som mener det samme – at en må prøve noe nytt og utforske hva som er der ute for å vokse som person.

Jeg har et mål dette året med å pushe meg selv mest mulig til å komme et steg nærmere de målene jeg har satt meg. Et aldri så lite delmål. Jeg må være ærlig å innrømme for dere at jeg er ikke helt sikker på om jeg har et konkret hovedmål helt enda. Det jeg er sikker på er at jeg ønsker å skape engasjement, skaffe drømmejobben, lage innhold og gjøre noe annet enn å ligge i senga dagen lang uten å en gang prøve å nå disse målene. Jeg tror også denne bloggen kan være en måte for meg å finne ut hva jeg vil, og hvor jeg ønsker å være om et år eller fem.

– Anya