Mye har skjedd på kort tid!

Mye har skjedd siden sist og vi kan vel si at dette skoleåret har gått hardt for seg. Vi har gjort utrolig mye utfordrende og spennende i forbindelse med skolen og det har ikke vært en eneste kjedelig dag!

Enklere Liv
Det siste vi har jobbet med er med Enklere Liv som oppdragsgiver. Vi har laget strategier for hvordan Enklere Liv skal vinne julen på nett i 2017 ved hjelp av verktøyet Fanbooster. Vi har jobbet tett på i små grupper og skapt kampanjeløsninger for Facebook. Det var en kort og intens uke, men resultatene ser foreløpig veldig gode ut.

Avslutning på årsprosjektet
Før dette avsluttet vi vårt store prosjekt og barn i løpet av hele dette året. Nemlig prosjektet vi hadde med DNB og de andre studentene på teknologi ved Westerdals Oslo ACT. Det var rart å levere fra seg noe man har jobbet så lenge med, men det føltes også godt.

Vår applikasjon heter DnB Buddy og er en budsjett- og sparing applikasjon for studenter som ønsker å få mer økonomisk kontroll i sin hverdag.

Det var to stressende siste uker av prosjektet, og man følte en intens energi blant mange av studentene på skolen siden vi var såpass mange som jobbet med nettopp dette prosjektet. Jeg tror alle kjente godt på det når alle dokumenter og løsninger var levert.

Personlig er jeg utrolig stolt av hva gruppen min fikk til i løpet av året og jeg lærte utrolig mye om både gruppearbeid, prosessen av å jobbe med rammeverket Scrum og ikke minst lærte jeg mye fra de andre studentene på gruppen min.

Klassetur til Amsterdam
Like før påskeferien og den siste innspurten av DNB-prosjektet var klassen vår på tur i Amsterdam!

Vi besøkte Magic Media Group og Jam Jam Creative i tillegg til FOAM og andre museumer. Vi hadde 4-5 fantastiske dager sammen i Amsterdam, med god mat og mye sol!


Livet på Digital Markedsføring på Westerdals Oslo ACT er langt fra kjedelig for å si det mildt!

– Anya

WHO AM I?

…And what is this?
Jeg har lenge ønsket å lage en liten video-presentasjon av meg selv som jeg kan bruke til diverse ting. Vi fikk nylig en oppgave på skolen om å gjøre nettopp dette, noe som passet meg ganske bra. Det skal sies at jeg ikke har redigert en film på to år og er ganske rusten, men resultatet er det du kan se ovenfor!

– Anya

TVERRFAGLIG MOTE

For en drøy måned siden hadde vi valgemne på skolen. Vi kunne velge mellom tverrfaglige emner, og ble plassert i tverrfaglige klasser. Jeg tenkte jeg skulle utnytte den situasjonen ved å gjøre noe litt annerledes, men samtidig noe jeg tenkte ville være akkurat i min bane.

Fashion Media
Jeg gikk for valgemne Fashion Media. I disse ukene ble vi ledet igjennom spennende forelesninger om motehistorie, fashionfilm og mye annet sammen med vår flinke foreleser Synne Skjulstad og mange flinke eksterne forelesere.

I tillegg til disse utrolig kule forelesningene hvor vi dykket inn i så mye fantastisk kunst og historie så jobbet vi også i grupper sammen med de flinke design-studentene som går tredje året på KHiO. Oppgaven var svært fri, vi kunne produsere akkurat hva vi selv ønsket. De forskjellige gruppene produserte alt fra fashion-filmer til porteføljer på nett.

Jeg jobbet selv sammen med en Nikolette Kolkinn som er en grafisk-design student på skolen og Sivan Hamalaw som er en utrolig dyktig designer fra KHiO. Sivan henter mye inspirasjon fra sitt eget liv, 90-tallet og Frida Kahlo, noe hun har fått til utrolig mye kult med. Vi brukte mye tid på å bli kjent med Sivan både som person og designer. Dette var utrolig spennende å erfare, nettopp fordi Sivan er døv og hadde ingen evne til å kommunisere med tale direkte til oss.

 

Noe Sivan manglet var noe å vise til, det var mangel på portefølje og mangel på bilder av plaggene hennes. Vi bestemte oss derfor å fotografere alle kolleksjonene hun har, vi satt også opp en enkel web-løsning i tillegg til et utkast av en Instagram-profil.

Photo: Anya Ferguson

Dette var en utrolig kul prosess, som jeg lærte mye av! Ikke bare måtte vi kommunisere på nye måter, men vi var også en gruppe på tre jenter med forskjellige visjoner og kunnskaper. Og jeg vil påstå at sammen så skapte vi utrolig kult innhold.

– Anya

DNB + WESTERDALS + SCRUM = ?

Det skjer mye på skolen om dagen. For noen uker siden jobbet vi med Astrid S og Universal. Denne uken er det emnet PJ3100, bedre kjent som Project Software Engineering

Dette er et emne hvor vi på digital markedsføring jobber tverrfaglig i grupper sammen med studentene på E-business, Intelligente systemer, Interaktiv design, Mobil apputvikling, Programmering og Spillprogrammering.

Prosjektet
I Project Software Engineering har vi fått to oppgaver som går hånd-i-hånd. Vi har fått DNB som arbeidsgiver hvor vi skal bruke rammeverket scrum til å utvikle noe helt nytt for DNB sine kunder. Om det er en app for generasjon Z eller en økonomisk rådgivnings-tjeneste til VR-opplevelser.

Scrum
Vi jobber som nevnt ovenfor innenfor rammeverket scrum. Scrum er et verktøy man bruker for å utvikle programvarer på en strukturert måte hvor man deler opp arbeidsprosessen i sprinter. Dette er en enkel måte å dele opp arbeidet på, slik at man får satt seg konkrete mål og jobbet effektivt mot disse målene.

Her og her er noen linker som forklarer mer utdypende hva scrum innebærer. 

Så, hvordan fungerer det?
Jeg kan kun snakke ut i fra min egen gruppe og mine egne erfaringer her, men for meg har alt kun vært positivt så langt. I min gruppe er vi to studenter fra min egen klasse i tillegg til studenter fra Mobil apputvikling, Intelligente systemer og Interaktiv design. Dette er en sammensetning som har fungert utrolig godt. Du kan vel si at vi utfyller hverandre.

I hver sprint har vi vært fokuserte på å sette opp arbeidsoppgaver som vi vet vi klarer å fullføre den uken. Dette er for å gjøre det ryddig for oss til neste sprint, for å skape mestringsfølelse som er bra for stemningen i gruppen og for å jobbe på en måte som gjør at vi vet vi får nådd realistiske mål.

Tverrfaglig gevinst
Å jobbe tverrfaglig i grupper er også noe man lærer utrolig mye av og det er også noe vi gjør mye på Westerdals Oslo ACT. Man får et godt innblikk i hva de andre studentene på skolen lærer, hvordan de jobber og hvordan man kommer til å kunne jobbe men dem i arbeidslivet.

Man begynner å se relevanse i alle sine studier og hvordan man kan hjelpe hverandre til å utvikle den beste idéen. Om det skulle være at en er flink til å jobbe med analyser og målgruppe-beskrivelser, til brukertesting og programmering. I tillegg kan man lære de andre det man selv er god i. Man skal altså ikke undervurdere det å jobbe i grupper, for man vinner så utrolig mye på det!

– Anya