WHO AM I?

…And what is this?
Jeg har lenge ønsket å lage en liten video-presentasjon av meg selv som jeg kan bruke til diverse ting. Vi fikk nylig en oppgave på skolen om å gjøre nettopp dette, noe som passet meg ganske bra. Det skal sies at jeg ikke har redigert en film på to år og er ganske rusten, men resultatet er det du kan se ovenfor!

– Anya

TVERRFAGLIG MOTE

For en drøy måned siden hadde vi valgemne på skolen. Vi kunne velge mellom tverrfaglige emner, og ble plassert i tverrfaglige klasser. Jeg tenkte jeg skulle utnytte den situasjonen ved å gjøre noe litt annerledes, men samtidig noe jeg tenkte ville være akkurat i min bane.

Fashion Media
Jeg gikk for valgemne Fashion Media. I disse ukene ble vi ledet igjennom spennende forelesninger om motehistorie, fashionfilm og mye annet sammen med vår flinke foreleser Synne Skjulstad og mange flinke eksterne forelesere.

I tillegg til disse utrolig kule forelesningene hvor vi dykket inn i så mye fantastisk kunst og historie så jobbet vi også i grupper sammen med de flinke design-studentene som går tredje året på KHiO. Oppgaven var svært fri, vi kunne produsere akkurat hva vi selv ønsket. De forskjellige gruppene produserte alt fra fashion-filmer til porteføljer på nett.

Jeg jobbet selv sammen med en Nikolette Kolkinn som er en grafisk-design student på skolen og Sivan Hamalaw som er en utrolig dyktig designer fra KHiO. Sivan henter mye inspirasjon fra sitt eget liv, 90-tallet og Frida Kahlo, noe hun har fått til utrolig mye kult med. Vi brukte mye tid på å bli kjent med Sivan både som person og designer. Dette var utrolig spennende å erfare, nettopp fordi Sivan er døv og hadde ingen evne til å kommunisere med tale direkte til oss.

 

Noe Sivan manglet var noe å vise til, det var mangel på portefølje og mangel på bilder av plaggene hennes. Vi bestemte oss derfor å fotografere alle kolleksjonene hun har, vi satt også opp en enkel web-løsning i tillegg til et utkast av en Instagram-profil.

Photo: Anya Ferguson

Dette var en utrolig kul prosess, som jeg lærte mye av! Ikke bare måtte vi kommunisere på nye måter, men vi var også en gruppe på tre jenter med forskjellige visjoner og kunnskaper. Og jeg vil påstå at sammen så skapte vi utrolig kult innhold.

– Anya

20 år og stressa

20 år og stressa.

Stressa over hva jeg skal bli når jeg blir stor.

Stressa over å ikke ha nok kunnskap.

Stressa over å ikke ha nok erfaring.

Stressa over hva som vil skje etter bacheloren.

Stressa over hva andre skal tro.

Stressa over å ikke være bra nok.

Stressa over å ikke være sosial nok.

Stressa over å stresse for mye.

Stressa over å bli byttet ut.

Stressa over å bli skuffet.

Stressa over å ikke leve i nuet.

Stressa over å ikke lære fort nok.

Stressa over å glemme.

Stressa over å ikke være effektiv 100% av tiden.

Generelt ganske stressa om dagen.

Men så er jeg tross alt bare 20 år.

– Anya

KJÆRE WESTERDALS-SØKER

Søknad- og opptaksprosessen for potensielle Westerdals-studenter begynner å nærme seg siste innspurt. Det er en spennende tid, men også en tid hvor man kanskje sitter med en del spørsmål. Jeg kun vært student på Westerdals i et drøyt halvt år, men jeg vil si at jeg allerede har lært en del, både om skolen og hvordan man burde være som student. Disse tingene vil jeg dele med deg som ønsker å begynne på denne fantastiske skolen til høsten!

Forventninger og fordommer
Det er mye snakk om at Westerdals er den ultimate “hipsterskolen”. Det kan sies at det er sant til en viss grad, eller egentlig til en ganske stor grad. Når det er sagt så betyr det derimot ikke at alle på skolen er hipstere og at du må være hipster for å passe inn. Du kan komme akkurat slik du er, du må ikke gå kledd kun i sort eller med klær fra Fretex for å være en del av studentmiljøet på skolen.

Jeg hadde store forventninger om å bli omringet av kreativitet rundt meg hele tiden på skolen. Og slik er det også. Noen ganger kan man nesten høre hodene knake av idèer og løsninger på spennende problemstillinger. Du kan høre studentene idè-myldre selv i lunsjpausen.

Du lurer kanskje også på om du må være mester i det studiet du ønsker å studere, og svaret er nei. Du går på skolen for å lære, kan du alt fra før av så finner man jo ingen glede av å studere. Forelesere er der for å gjøre deg best i det du ønsker å drive med, det samme er medstudentene dine.

Hva har jeg lært?
Det er mye jeg har lært av å gå på Westerdals, men dette er kanskje noen av hovedpunketene:

  • Si ja til det du kan, du vil ikke angre!
  • Vær selvsikker, ingen andre tviler på deg.
  • Møt opp og gjør det beste ut av dagene.
  • Ikke vær redd for å ta plass.

Det er ingen vits å studere på Westerdals om du ikke er motivert. Det er heller ingen som vil gå i klasse med en som ikke ønsker å lære og som ikke møter opp på gruppearbeid. Du må tørre å ta litt plass, vær synlig og engasjer deg! Ikke vær redd for å drite deg ut, for det er ingen andre som tenker at du gjør det. Si ja, og delta på ting. Du vil bli lagt merke til og det er jo det man ønsker i denne bransjen.

Om du har noen spørsmål så er det bare å legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail: anyaroenningen@gmail.com!

– Anya

DRØMMEJOBBEN?

Når Karl Philip Lund ønsket at vi på digital markedføring skulle skrive om drømmejobben, så jeg på dette som en stor utfordring. For å være ærlig så vet jeg ikke om drømmejobben min en gang kan defineres, eller så er jeg usikker på om det faktisk finnes kun én jobb som vil tilfredsstille meg. 

Jeg har tenkt mye og lenge over hva jeg vil drive med etter studiene. Jeg har kommet frem til at jeg ønsker å jobbe med å skape opplevelser og minner for andre. Jeg har vært en aktiv festivaldeltaker og elsker musikkopplevelser, og det har lenge vært en drøm for meg å kunne jobbe med dette.

Lars Vaular

Comet  Kid Circa Waves
Lars Vaular // Comet Kid // Circa Waves

Hva vil jeg?
Jeg vet ikke om jeg vil danne noe eget, som en egen festival eller et konserthus, kanskje en bar som også tilbyr live musikk? Eller vil jeg jobbe for noe som allerede eksisterer som Øya-festivalen, By:Larm eller Slottsfjell? Kanskje en kombinasjon?

The Kooks Honningbarna Foals
The Kooks // Honningbarna // Foals

Fange øyeblikk
Når jeg gikk på medier- og kommunikasjon var jeg ofte innom tanken om å bli fotograf og musikk-journalist. Jeg leste mye musikkmagasiner på nett og holdt meg oppdatert om hva som skjedde der ute i musikkbransjen. Jeg elsket(og elsker fortsatt) å ta bilder på festivaler og konserter, det var og er interessant for meg å se hvordan man kan fange øyeblikk med et kamera, men spesielt med mobilen.

Architects
Architects

Mange valg, mange veier
Tanken slo meg at jeg kunne jobbe med sosiale medier under slike arrangementer, jeg følger flere festivaler på både Snapchat, Twitter og Instagram. Jeg kan jo være en av dem som tar i bruk disse kanalene under festivaler og musikk-arrangementer. Dette er mye av grunnen til at jeg faktisk søkte på digital markedsføring, og jeg tror også dette kan være starten for meg. Det håper jeg også egentlig, for det virker jo utrolig gøy! Om dette er det jeg vil drive med hele tiden tror jeg absolutt ikke. Jeg vil gjerne bygge meg oppover og bortover i denne bransjen, kanskje være booking ansvarlig eller ta på meg andre mulige jobber.

Bring Me The Horizon Kaizers Orchestra
Bring Me The Horizon // Kaizers Orchestra
Alle bilder tatt av meg, iPhone.

Fleksibilitet og utvikling
Jeg liker ikke tanken på å være “stuck” på et sted hele livet. Jeg ønsker å ha fleksible og praktiske jobber, ikke en 9-4 jobb på et kontor hver dag. Det virker kult å kunne være et alt-mulig-menneske, men også å være en leder over andre. Jeg vet hvordan jeg liker å ha ting, og hva jeg synes er kult å kunne gi andre en sjanse til å utføre jobber. Det er spesielt kult når andre er enige med meg rundt mine tanker om hva vi mangler og hva som burde bli gjort annerledes. Jeg tror jeg har mye å bidra med i dagens kultur-liv og jeg har lyst at Norge skal bli et sted som er kjent både for publikum og artister som et kult sted å oppleve og spille musikk.

– Anya

Å PRØVE NOE NYTT

Å prøve noe nytt kan være skremmende. Å skrive en blogg er noe jeg har vært innom før, men ikke på et nivå hvor min innsats for å skape godt innhold er der den er den dag i dag.

Jeg har aldri sett på meg selv som en god skribent, men jeg ser ingen grunn til at det skal holde meg unna fra å prøve og drive denne bloggen så godt som jeg overhode har mulighet til å gjøre. Å prøve noe nytt har kanskje ikke vært det jeg har vært flinkest til, men det er noe jeg ønsker å gjøre mer av. Jeg mener selv, og jeg vet at det er mange andre der ute som mener det samme – at en må prøve noe nytt og utforske hva som er der ute for å vokse som person.

Jeg har et mål dette året med å pushe meg selv mest mulig til å komme et steg nærmere de målene jeg har satt meg. Et aldri så lite delmål. Jeg må være ærlig å innrømme for dere at jeg er ikke helt sikker på om jeg har et konkret hovedmål helt enda. Det jeg er sikker på er at jeg ønsker å skape engasjement, skaffe drømmejobben, lage innhold og gjøre noe annet enn å ligge i senga dagen lang uten å en gang prøve å nå disse målene. Jeg tror også denne bloggen kan være en måte for meg å finne ut hva jeg vil, og hvor jeg ønsker å være om et år eller fem.

– Anya