HOW TO: LIVESTREAM

På fredag hadde Westerdals Oslo ACT arrangert et foredrag og en workshop med Yusuf Omar. Hvis du ikke har hatt gleden av å få vite hvem Yusuf er før nå så er han en mobil journalist (MoJo) som driver med den såkalte “selfie journalismen”.

Yusuf Omar, Sosiale Medier

Yusuf ga først et utrolig unikt foredrag om MoJo, etterfulgt med en Workshop full av tips og triks til hvordan man kan utnytte dagens sosiale medier, med stort fokus på Snapchat og Livestream. Og det er nettopp Livestream jeg skal skrive om i dag. Jeg ønsker å dele tipsene vi fikk av Yusuf med deg!

Hvordan skape en god livestream
Først og fremst, kan det være fint å vite hvor det går an å livestreame fra. Nå om dagen kan man livestreame på utrolig mange platformer. Facebook, Youtube og Instagram er de platformene jeg personlig ser på livestream fra og foretrekker. Nå til noen av mine favoritt tips om hvordan gjøre en god livestream!

1. Bygg opp hype
Fortell folk at du skal livestreame. Del på Snapchat og andre sosiale medier, hvor og når du skal livestreame. Hvis det går an å legge til en link, så kan dette være fint å gjøre.

2. Del-del-del
Etter at livestreamen har startet, kan det være fint å oppfordre til å dele streamen og dele selv på sine andre kanaler.

3. Hold på publikum
Skap engasjement og spenning rundt streamen sammen med publikum. Ha spørsmål og svar, skap engasjement i kommentarfeltet ved å stille publikum spørsmål. Skap diskusjon!

4. Kom deg ut!
Ikke sitt i et studio med hvite vegger, det blir som regel veldig kjedelig.

5. Internett
Ha godt internett, ingen vil se noe som lægger.

6. Oppdater publikum
Folk kommer å går når det kommer til livestreamer. Oppdater publikum om hvem man er, hvor man er og hva det er man livestreamer om. Det er sjeldent folk kommer rett fra starten, men noen minutter inn. Derfor er dette viktig å gjøre.

7. Ta deg tid
Som nevnt ovenfor kommer folk ofte sent inn i livestreamen, derfor kan det være lurt å dra ut tiden slik at folk får tid til å engasjere seg og kommentere!

8. Vær forsiktig
Livestream er jo som vi alle vet LIVE! Det vil si at alt kan skje, til og med det som ikke er ønsket. Spesielt hvis man er ute i felten. Vær varsom av dine omgivelser og hvem som er rundt deg.

– Anya

THE ABSORBE

Fra jeg var ganske ung har jeg lest magasiner. Hovedsakelig om mote eller historie. Hva jeg liker å lese på har utviklet seg i samme hastighet som flere av mine interesser.

Jeg føler personlig at magasiner er undervurdert. Mennesker setter ikke nok pris på dem, og jeg lurer på hvorfor. Har det med interesser å gjøre? Latskap? Eller at folk ikke vet hvor de skal finne akkurat det innholdet de leter etter.

For meg er det en god start å finne et magasin som tilbyr en variasjon av innhold. Alt fra mote, kunst og musikk til mat og byliv. Det er flere magasiner jeg synes leverer godt på denne variasjonen som for eksempel i-D.

Det er derimot et magasin som skiller seg ut, som leverer et rustikk og uperfekt preg over det vanlige magasinet vi ser hver dag.

The Absorbe er et magasin som leverer alt innenfor kultur. Alt du kunne tenke deg. I tillegg leverer The Absorbe innhold fra et flertall stor- og småbyer rundt om i verden, med journalister og fotografer som leter etter skjulte skatter i en hver by.

skjermbilde-2016-10-13-kl-12-17-51

Nå skal jeg ikke være kryptisk. Dette er tross alt et magasin jeg selv har en fot inne hos, men det er virkelig verdt å ta en titt. Hvis du er en av dem som sliter med å finne ut hva du liker å lese på, men likevel ønsker å kunne drømme deg litt bort i bilder, video og tekst er dette absolutt et magasin som det er verdt å sjekke ut.

skjermbilde-2016-10-13-kl-12-18-01